Viši tužitelj u Bijelom Polju podigao je optužnicu protiv 55-godišnje Safije Klimente, optužene za kazneno djelo piromanije. Optužnica je tamo potvrđena Višem sudu, pišu Dnevne novine.

Klimenta se tereti da je napravila požar u kući u kojoj je donedavno živjela u ranim jutarnjim satima u Besniku kod Rožaja. U požaru su izgorjeli njen bivši suprug Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Močević.

Safija Klimenta priznala je sve tokom istrage. Rekla je da je zapalila vatru, rekavši da nije imala namjeru nikoga ubiti. Također je rekla da je bila u braku dugi niz godina sa Sulejmanom, s kojim je rodila šestoro djece, koja su sada sva punoljetna. Također je rekla da se razvela sa suprugom 2011. godine zbog maltretiranja, navodeći da je prijavila i zlostavljanje.

Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili, a potom je sa sinom i snahom otišla živjeti u Bar.

Ona je tvrdila da je počinio zločin jer nije mogla podnijeti da u kući živi druga žena koju je “žestoko mučio” s bivšom suprugom “odvajajući se od njezinih usta da bi sagradio porodični dom”. Također je rekla da ne poznaje suprugu svog bivšeg supruga.

Kobnog dana Klimenta je do kuće došla pješice desetak kilometara i prethodno kupila dvije litre benzina na benzinskoj postaji u Rožajama. Ušla je u kuću kroz prozor kupaonice i uputila se u dnevnu sobu, gdje je prolila benzin i bacila šibicu.

Bivši suprug i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi, a ona tvrdi da to nije znala.

Rekla je da žali što je zbog epiloga stradalo dvoje ljudi jer, kako je rekla, “kakav god on bio, on je još uvijek otac moje djece”.

Uhićena je istog dana kada je počinila zločin, na povratku iz Rožaja u Bar.

Izvor: Dnevni Avaz

Preporučujemo
Loading..