Zanimljivosti

Prodavačica zamolila djeda da stavi masku na lice dok kupuje: A onda joj je on uradio najgnusniju moguću stvar (VIDEO)

Izbijanjem koronavirusa i širenjem epidemije po čitavom svijetu mnoge su zemlje počele uvoditi određene mjere zaštite, a gotovo sve zemlje uvele su obavezno nošenje zaštitnih opreme odnosno maski i rukavica kad ljudi izađu iz svojih domova, naročito prilikom ulaska u zatvorene prostore, kao što su trgovine, banke, pošte i slični objekti.

Ali, postoje neki pojedinci koji ove mjere zaštite zapravo ne vole, pa ih oni izražavaju na vrlo primitivan način, mada posebno je zabrinjavajuće kada to rade stariji građani koji bi ipak trebali biti svjesni opasnosti i toga da su upravo oni najugroženija kategorija građana. Tako je u jednoj trgovini u Michiganu prodavačica pokušala upozoriti starijeg kupca da na licu treba imati masku kad uđe u trgovinu, ali tog muškarca očito ne zanimaju mjere koje su uvedene i koje su obavezne za sve.

Ali, umjesto da se on izvine i napusti trgovinu, ovaj stariji muškarac prišao je prodavačici i demonstrativno obrisao nos s rukavom njezine majice i čak joj rekao, prije nego što je obrisao nos, da će joj majicu koristiti kao masku, a prodavačica je poslije kazala kako je sluz iz nosa ovoh 68-godišnjakinjaka doslovno ostala na rukavu. Sve je ona to lijepo prijavila policiji, a kako je cijeli slučaj snimljen kamerom, ovaj je djed vrlo brzo identificiran i optužen za ovo krivično djelo.

Svjesni smo da ove mjere nikome ne odgovaraju, ali ipak bismo trebali sačuvati svoje dostojanstvo i pokušati se ponašati kako kažu propisi, jer najlakše je biti nepristojan, teško je pomoći ljudima i svi trebaju pokušati ne komplicirati tuđe živote.