U ovo krizno vrijeme, kada imamo uvedene obavezne mjere izolacije, kojom se treba spriječiti dalja ekspanzija ovog virusa, mnogi međutim, ne poštivaju to i kao da je sve uredu hodaju i šetaju vani.

To je sada postalo krivično djelo za koje vas imaju pravo i novčano i zatvorski kazniti. Dom se smije napustiti samo u slučaju prijeke potrebe (odlazak u prodavnicu, u apoteku, doktoru ili na posao ko ne može raditi od kuće). Mnogi zbog toga pokušavaju uporno svesti bilo kakve kretanje napolju na najmanji mogući minimum, te da se i kada izađu napolje ponašaju spram uvedenih pravilai mjera. U trgovinama se mora obavezno držati određeno rastojanje od ostalih kada stojimo u redu, a nošenje maski i rukavica je mandatorno.

Ovih je dana na društvenim mrežama pravi hit postala jedna prodavačica iz Beograda koja je uočila jednu potpuno novu vrstu kupaca na svom radnom mjestu, a koji su došli upravo sa novim virusom.

Ona na snimci jasno kaže: “Znate svi ko su pipači, čuli ste za njih, vidjeli ste ih. Bio je onaj jedan smiješan klip. Pipači su one osobe koje pipaju sve redom u trgovini, naročito hljeb. A sad imamo i duvače.” kazala je Marica Lukač, prodavačica koja je snimila video koji je postao viralan za veoma kratko vrijeme.

Video možete pogledati OVDJE

Poslije je Marica i sama lično demonstrirala kako to zapravo izgleda kada duvači dođu u podmiru, te je na kraju imala itekako bitnu poruku za sve nas obični puk: “Nikada ne duvajte u narod, ne pipajte hljeb i ne pljujte u svoje prste”

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.