Home Stories Prodao kćerku mlađu od 15 godina, a onda je Ismet odveo u...

Prodao kćerku mlađu od 15 godina, a onda je Ismet odveo u Visoko i sa njom imao intimne odnose: Cjenkali se, pa pristao na 500 eura

5722
0

Ovih dana je bila podnijeta prijava protiv trojice Roma iz Doboja zbog “ugovaranja braka” i oni se sada terete za obljubu i trgovinu maloljetnim djetetom koje, kako se navoid, ima manje od 15 godina.

Uprava za suzbijanje teškog i organiziranog kriminala MUP RS podnio je tužbu Tužiteljstvu RS-a protiv troje Roma osumnjičenih za obljubu djeteta i trgovinu ljudima. Saznaje se da je zahtjev podnesen protiv 51-godišnjeg Alije Alića iz Doboja, koji je prodao svoju maloljetnu kćerku izvjesnom Mehmedu Bosaku (47). Alić je svoju kćer prodao s Mehmedovim sinom Ismetom Bosakom (19) u izvanbračnu zajednicu. Ismet je optužen za obljubu maloljetnog djeteta jer je maloljetnicu odveo na područje Highlanda nakon što je “kupio” gdje je imao intimne odnose s njom.

– Za osumnjičenika A. i M.B. postoji osnovana sumnja da su na području Doboja od 21. decembra 2018. do 12. januara ove osobe počinile kazneno djelo trgovine djecom, dok je I.B. sumnja da je počinio zločin počinjenja djeteta s djetetom mlađim od 15 godina na području Visokog 10. januara 2019. godine, izjavila je glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović.

Izvor blizak istrazi objasnio je da je Alija Alić bez njezina pristanka pregovarao o prodaji kćeri i ulasku u zajednicu bez pristanka. Čak su ih i cenzurirali jer pregovori nisu išli glatko. Alić je za svoju kćer prvi put potražio 2 hiljade KM, ali je pristao prodati je za 1.000 KM kako mu je ponudio Mehmed. Interesantno je i da su oni svo vrijeme pravdali kupoprodaju romskom tradicijom.

Predsjednica Udruge žena Romkinja “Bolja budućnost”, Indira Bajramović iz Tuzle, kaže kako apsolutno podržava istražne organe i navodi da je riječ o običnom trgovanju i klasičnom zločinu.

 

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..