Društvene mreže, ali i kompletan internet krcati su receptima, trikovima i savjetima kako se pravilno zašititi od smrtonosnog koronavirusa i od neke moguće zaraze.

Veoma rijetko neki od tih recepata ima neke veze sa zdravim razumom, a daleko od toga da će vam on pomoći da se riješite virusa. Stoga vam danas donosimo jedan recept, koji će vam za razliku od onih koji su lažni, definitivno pomoći u rješavanju eventualnih problema koji nastaju ako dođete slučajno u kontakt sa zaraženom osobom.

Prije par dana je WHO proglasila globalnu pandemiju koronavirusa i stvarno treba biti veoma oprezan sada. Jučer je objavljen jedan veoma efikasan trik kojeg je čak i dosta doktora odobrilo i za koji i oni tvrde da je veoma učinkovit i izuzetno koristan.

U nastavku današnjeg teksta vam donosimo taj recept.

Sve počinje sa korištenjem bijelog luka koji je kako znamo veoma zdrav i koji se već stoljećima koristi u borbi protiv svih mogući virusa, ali da li je on uistinu toliko kvalitetan i koristan? Odgovor na ovo pitanje ćete dobiti ako pročitate tekst do kraja.

Koronavirus je postao veoma intrigantna tema posljednjih sedmica jer se radi o još uvijek neispitanom virusu za kojeg doktori nikada prije nisu čuli te zbog toga nemaju pravo rješenje ili lijek. Ovaj virus najviše pogađa starije osobe i one koji su već narušenog zdravlja

Bijeli luk vas ne može izliječiti preko noći, ipak je potrebna vakcina koju još nisu osmislili. Ali, naš savjet je da se skrivate u svojoj kući gdje ste najsigurniji i da izbjegavate masovna okupljanja.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.