Jeste li svjesni koliko je važan sluh za jednu osobu? Pored vida, sluh je najbitnije čulo, bez kojeg čovjek jednsotavno ne može baš lako živjeti.

Jako je teško živjeti gluh, naročito u ovom današnje doba mobitela i tehnolgije. Danas ćemo vam govoriti upravo o sluhu, bez kojeg je teško danas zamisliti život. Kako možete da sačuvate svoj sluh? Postoji li neki način da se uspiješno sačuva ovaj veoma važan segment u čovjekovom zdravlju? 

Danas ćemo vam donijeti odgovor na ovo vaše pitanje i u ponudi imamo i jedan veoma zanimljiv recept pomoću kojeg ćete moći sačuvati sluh jako dugo. Prvi način koji vam donosimo je miješanje meda i cimeta. Šta kažete na miks zelenog čaja i crnog vina? Ova je kombinacija neočivano jako dobra za vaš sluh, jer antioksidanti iz crnog vina mogu štititi dlačice u interijeru samog uha.

I bijeli luk je također jako koristan u ovim situacijama. Na Siciliji se bijeli luk koristi za sve i tamo nema gluhih ljudi. Još jedan jako koristan recept, koji sebi možete zapisati. Izdinstajte četiri glavice bijelog luka u malo maslinovog ulja i to onda procijedite i kapajte tu tekućinu dvije kapi u oba uha svaki dan. Odlična terapija za bubne opne.

A može li i crveni luk? Jeste li nekada razmišljali o miksanju crvenog i bijelog luka? Pomiješajte sokove ove dvije sorte i pijte jednu kašiku dnevno na prazan stomak. Dakle, svako jutro po jedna kašika i imunitet će se podići a samim time i sluh.