U ovim izuzetno hladnim zimskim danima i noćima vidljivo je da naše grlo malo po malo sve više pati, i moramo se zaštititi odgovarajućim antibioticima i lijekovima.

Međutim, mnogi komercijalni lijekovi imaju neke neželjene efekte. Zbog toga vam u nastavku ovog članka donosimo recept koji možete sami napraviti i koji je potpuno prirodan. Grebanje peckanje i otežano gutanje samo su neki od simptoma grlobolje koja se ovim receptom može otkloniti.

Kombinacija limuna i meda popularno je poznata kao kombinacija koju mnogi ljudi mogu konzumirati dok su bolesni. Ako imate bilo koju vrstu prehlade, pa čak i običnu glavobolju i kašalj, ovaj mix će vam pomoći da se osjećate bolje i da se izliječite u najkraćem mogućem roku.

Sve što vam treba je 1 šolja vode, sok od jednog limuna, 1-2 kašike meda i malo naribanog đumbira. Potrebno je zagrijati 250 ml vode i potom iscijediti jedan limun i dodajte to u šolju uz prethodno naribani đumbir. Zatim dodajte i malo meda, pa sve to zajedno sastavite kako bi se lijepo izmiješalo.

Zatim prelijte toplom vodom i ponovo mješajte. Po vlastitoj želji napitak od đumbira možete piti dok je još topao. Pored mnogobrojnih ljekovitih svojstava, limunada sa medom i đumbirom ima i odličnu aromu i ukus za koji verujemo da će vam se odmah svidjeti. Ovaj napitak uopšte nije skup i vrlo je koristan. Ono što je najvažnije jeste da su svi ovi sastojci koje ste ubacili prirodni i da nema vještačke hemije ovdje. Takođe, ovaj napitak nema nikakvih neželjenih efekata, osim što ćete postati ovisni od njega.

Preporučujemo