Izgled vaše kože može lako otkriti određene zdravstvene probleme koje imate. Akne, osip ili crvenilo ponekad mogu ukazivati ​​na probleme s plućima, bubrezima ili na nedostatak određenih vitamina i minerala.

Blijedo lice

Blijeda koža indikator je nedostatka željeza u krvi i anemije, ali može također ukazivati ​​i na narušeno zdravlje bronha i pluća. Ako mislite da imate eventualno anemiju, preporučuje se da napravite što prije test krvi i obogatite svoju svakodnevnu prehranu vitaminom C, ribom i zelenim povrćem. Blijeda koža sa plavkastim nijansama oko usta i nosa jasno ukazuje na teške srčane probleme, pa je s toga preporučljivo obaviti potrebne srčane preglede što prije.

Problem sa suhom kožom

Ako je vaša koža perutava i suha, možda nepijete piti dovoljno tekućine. Međutim, ako primijetite male upale na licu s tim simptomima, možda ćete imati problema s bubrezima i ekskretornim organima. Učinite odmah biohemijski test krvi, analizu urina i karlice. Blago perutamke može biti indikator da imate nedostatak cinka u tijelu.

Pojava žuljeva i osipa

Pojava malih mjehurića na obrazima, veliki osip na licu, indikatori su problema s crijevima ili želucem, pa dobro obratite pažnju na kvalitetu vaše prehrane. Ako postoje povremene crvene mrlje na vašem licu ili vratu, vrlo je često u pitanju alergija na hranu ili lijekovi. Jedan od simptoma hipertenzije, recimo, je opće crvenilo lica, posebno ako se ono pojavi nakon fizičkog napora. Visoki krvni tlak je opasniji kod ženske populacije.

Žuta koža

Ako vaša koža ima žućkastu nijansu, hitno treba pregledati žučni mjehur i jetru, jer je moglo doći do upalnih procesa i zakašnjenja izlučivanja žuči. Žutosmeđa, blijeda i suha koža ukazuje na određene probavne smetnje, čir na želucu ili eventualni hronični gastritis, koji se mogu ispitati gastroskopskim pregledom.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.