Počinje uskoro ljeto i možemo očekivati kao i svake godine temperature preko 30 stepeni Celzijusa, zbog čega će vožnja bez uključene klime biti prosto nezamisliva.

Treba reći da se o ovoj temi govori redovno svake godine u ovo vrijeme. Stručnjaci uporno savjetuju da ne trebate dopustiti da temperatura u vašem automobilu bude previše niska odnosno da se previše ne razlikuje u odnosu na spoljašnju, jer ćete tako samo sebi da naškodite. Naime, razlika ne bi smjela da bude veća od 6-7 stepeni Celzijusa.

Klimu isto tako ne bi trebalo da koristite previše. Ako idete negdje na neku kratku distancu, klima vam i ne treba jer dok ona počne kako treba da radi, vi ste već stigli na svoje odredište. Zbog toga se preporučuje da probate parkirati svoj automobil u hladu, stavite obavezno foliju na svoja stakla. TO će obezbijediti da vam se automobil ne ugrije dok bude stajao parkiran.

Ovdje treba isto napomenuti da postoji opasnost i od bakterija i grinja. Inače, čišćenje klime se treba, po pravilu, raditi svake dvije godine, ali neće biti zgoreg ni ako je budete čistili svake sezone. Ako ne napravite tako ostavit ćete dosta prostora bakterijama da se množe, a pojavit će vam se i buđ što će dodatno pogoršati vaše zdravlje.

Klime koje se ne održavaju na pravilan način mogu da zadrže u sebi razne bakterije i alergene preko kojih se onda prenose razne bakterije i infekcije, ali ne samo respiratorne, nego i crijevne.

Ostatak ovog teksta možete pročitati na linku koji se nalazi OVDJE.

Preporučujemo