On jednostavno  nije bio spreman da ukalja svoju reputaciju i razvede se od dugogodišnje supruge. Ponudio joj je ogromnu svotu novca, samo da se porodi u tajnosti i da niko od njegovih ne sazna za njih dvoje. Takođe joj je obećao da će obezbjediti sredstva za dijete sve dok ono ne napini 18 godina.

Žena se sa svima složila jer nije imala drugog izbora, samo ga je pitala kako će znati da se dijete rodilo. Da bi izbjegli bilo kakve probleme i publicitet, a i mogućnost da neko ne sazna, on joj je rekao da mu pošalje razglednicu na kojoj će pisati “Špagete” kada se beba rodi. Vjerovatno mnogo čudan naćin, ali nije se mogao sjetiti bolje ideje u tom trenutku. Nakon toga oni su se rastali, a ona se vratila u Italiju.

Prošlo je devet mjeseci, a on je već bio zaboravio na sve. Jedne noći, čovjek se vratio kući, žena ga je dočekala zbunjenim pogledom i riječima: “Dragi, dans smo dobili zaista čudnu razglednicu.Muž se pravio kao da ne zna o čemu je riječ; “To je zanimljivo, daj da pogledam šta piše”. Dala mu je razglednicu i čekala da vidi njegovu reakciju, on je počeo da čita, zastao, preblijedio i jednostavno se onesvjestio.

Razglednica je pala na zemlju, a na njoj je pisalo:

“Špagete, špagete, špagete, špagete, tri porcije sa ćuftetama i dvije bez. Molim Vas pošaljite nam još sosa.“