Home Showbizz Prije 15 godina proslavila se kao Suzana u filmu “Sivi kamion crvene...

Prije 15 godina proslavila se kao Suzana u filmu “Sivi kamion crvene boje”: Nestala je, a danas ovako izgleda, potpuna transformacija (Foto)

1424
0

“Sivi kamion crvene boje” jedan je od omiljenih domaćih komedija, a svi smo voljeli Suzanu i Rastka. Opuštena, urbana i direktna Suzana u domaćem kinu jedna je od omiljenih ženskih likova, a glumica Aleksandra Balmazović proslavila je tu ulogu, koju nismo imali dugo vremena priliku gledati u domaćim kinima.

Glumica Aleksandra Balmazović stekla je slavu nakon što je dobila ulogu Suzane u komediji iz 2004. godine, koja se pojavila pod imenom “Sivi kamion crvene boje”, a u tom filmu glumila s poznatim Žikom Todorevićem. Danas radi i živi u Sloveniji, a istovremeno se bavi filmom i pozorištem, a surađivala je i sa Nikolom Kojom.

Neko je vrijeme bila u Londonu, gdje je radila na otvaranju glumačke agencije za istočnu Evropu i bivšu Jugoslaviju, a 2014. propustila je rad na jednoj seriji domaćih kina.

Također je glumila u dva slovenska filma Julia u “Alfa Romeo i Lazar”, dok je 2011. interpretirala lika u filmu “Stanje šoka”, u kojem je glumila s Nikolom Kojom. Neko vrijeme, nakon ovog uspjeha u filmu, putovala je diljem Evrope, a osim glume se bavila i humanitarnim radom i produkcijom.

Zanimljivo je da tečno govori čak pet jezika – talijanski, njemački, srpski, engleski i slovenski.

Ukratko o glumici

Aleksandra je slovenska filmska, televizijska i pozorišna glumica. Glumila je u filmovima “Rezervni dijelovi”, “Posljednja večera” i “Sivi kamion crvene boje”. Završila je fakultetsko obrazovanje na području dramske umjetnosti u Beogradu, a za ulogu Suzane je prije 14 godina primila nagradu Carica Teodora na festivalu glumačkih predstava u Nišu i nagradu za najbolju žensku ulogu koju dodjeljuju filmski kritičari YU Fipresci.

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo