28-godišnji Wyley Simpson, koji živi u Teksasu sa svojim zaručnikom, 28-godišnjim Stephenom Gaethom, počeo se postepeno transformirati u muškarca u dobi od 21 godine.

Unatoč korištenju terapija i testosterona, zatrudnjeli su i par je dobio nedavno zdravog dječaka. Liječnici su mu rekli da nema šanse da zatrudni jer je prestao imati mjesečne cikluse kao žena, ali to se na kraju i dogodilo. Par je vijest objavio u februaru 2018. godine. Priznao je da dijete ne samo da je ojačalo njihovu vezu, već i da ne želi ponovno biti trudan nakon svakodnevnih napada okoline i predrasuda stranaca.

Par je upravo proslavio šest mjeseci svog sina i dao neki uvid u njihov život tokom trudnoće i šire. Nakon kratkog uboda svi su ostali poraženi. Wyley, koji još uvijek ima funkcionalnu vaginu i sve ženske reproduktivne organe, rodila je sina na carskom rezu.

Govoreći o trudnoći, rekao je. “Neobično je svakodnevno susretati trudnice na ulici, pa nas maltretiraju gotovo svaki dan, niko nas nije razumio, i gledali su nas pogrdno. Bilo je to teško razdoblje. “

Wyley je otkrio da je zatrudnio u 11. sedmici nakon jutarnje mučnine. “Bio sam nervozan. Bio sam vrlo emotivan, počeo sam plakati. Nisam znao šta da radim.

Sve što sam prošao vrijedilo je vidjeti svog Rowana i postati otac – ne bih ništa u tom trenutku promijenio.”

Međutim, iako mu je drago što je postigao ulogu oca, Wyley kaže da na ovaj način više neće imati dijete.

“U budućnosti želim potpuni prijelaz s žene na muškarca, tako da vjerovatnost drugog djeteta nije velika.”

Izvor: lokovesti

Preporučujemo
Loading..