Zanimljivosti

PRESTALA SE FARBATI I PUSTILA SVOJU SIJEDU KOSU: Transformacija iznenadila sve, ČEKAJTE DOK VIDITE SLIKU BROJ 3

Žena koja se zove Julice riješila je da počne svoju nevjerovatnu transformaciju kose još u martu 2019. godine, a ta transformacija još nije gotova.

Riješila je da pusti svoju prirodnu bijelu kosu da potpuno izraste i riješila da se više nikada neće farbati.

“Riješila sam da pustim neka moja prirodna bijela kosa izraste jer se nije boja koju stavim ne hvata. Očito je jedino rješenje da prekrijem svoj kompletan korijen koji je izrastao sa što tamnijim bojama. Ništa drugo nije pomagalo, a sada ni to neće.” kazala je ona.

Ono najgore za nju je bilo što je zbog svega toga svake dvije sedmice morala da se farba, a kad je po prvi put nakon 3 decenije ugledala svoju novu, potpuno prirodnu boju kosu pomislila je – ovo uopšte ne izgleda loše.

Inače, platinum bijela boja kose kakvu ona ima je boja za koju druge djevojke plaćaju frizerima da dobiju. Ona je sada otkrila kako je uvijek imala veoma suho vlasište, dok joj je koža uvijek bila jako bolna. Tvrdi da je to sada sve posljedica prekomjernog farbanja kose. Sada ona više neće ni jednu sekundu da bude ofarbana, te je pustila da joj prirodna kosa izraste.

Dosta stručnjaka u ovakvim situacijama, kada osoba želi pustiti da kosa postane u potpunosti prirodna, predlaže ulaganje u filtrirajući tuš.

Naime, sijeda kosa je porozna, može lako požutjeti od onečišćenja ili pak od taloženja minerala. Dobar tuš će biti odlično rješenje za uklanjanje tih stvari. Savjetuje se i upotreba sirćeta od jabuke za ispiranje da bi se svijetlo bijeli pigment kose zadržao.

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.