Fotografija Mirjane Bobić Mojsilović budi nostalgične uspomene na njeno djetinjstvo i bezbrižne školske dane. Iako je odrasla izvan tih bezbrižnih okvira, njezina umjetnička i osjećajna duša još uvijek zrači dječjom maštom i bezbrižnošću.

U svom djetinjstvu, Mirjana je dijelila bezgraničnu ljubav i bliskost sa svojim sestrama, Gordanom i Zoricom. Danas je Mirjana uspješna spisateljica, dramska spisateljica, novinarka i slikarica, čije se talente i umjetničke doprinose hvale u najvišim tonovima. Ipak, izvan svoje umjetničke karijere, ostaje dama, majka, sestra i supruga.

 

Mirjana se udala za Ljubomira Mojsilovića 1988. godine i zajedno su dobili kćerku Milu. Nažalost, samo godinu dana nakon rođenja njihove kćerke, Mirjana je postala udovica kada je njen suprug, ugledni ljekar Ljubomir, preminuo u svojoj 37. godini. Nakon tog tragičnog gubitka, Mirjana se posvetila svojoj umjetničkoj karijeri i odgajanju kćerke Mile, koja danas ima diplomu arhitekte, sretan brak i predstavlja najveću podršku i oslonac svojoj majci.Mirjana je započela svoju novinarsku karijeru 1979. godine kao saradnik u časopisima “Omladinske novine” i “Duga”. Kasnije je radila kao urednik u časopisu “Intervju” i kao urednik-autor u “Dugi”. Njene novinarske tekstove možete pronaći u mnogim publikacijama, uključujući NIN, Mladina, Danas, Oslobođenje, Nedelja, Politika, TV revija, Stav, Demokratija i mnoge druge.

Mirjana je svoj književni put započela izdanjem svoje prve knjige pod nazivom “Baba nemoj ništa da me pitaš” 1997. godine. Ova knjiga je zbirka kraćih priča koje se bave temama ljubavi, žena i njihovih različitih muškaraca. Priče u knjizi istražuju različite aspekte međuljudskih odnosa, od smiješnih i zabavnih do tužnih i dosadnih trenutaka. Jedna od priča iz ove zbirke, nazvana “Dragulj Beograda”, čak je objavljena u Antologiji pripovjetki srpskih književnica, koju je priredio Rajko Lukač.