Svakodnevno se možemo sresti sa zlim ljudima kojih se trebamo kloniti. Ovo su neki od znakova koji mogu upućivati na zle ljude.

Sebičnost

Zle osobe su uvijek bile sebične, misle samo na sebe i svoje potrebe. Da bi dobili ono što žele, uopšte ne razmišljalju da li će drugi biti povrijeđeni sa njihovim postupcima. Sebe, odnosno svoje potrebe stavljaju ispred svih.

Nikada se ne kaju

Uopšte ne brinu o posljedicama, uradiće onako kako oni žele, čak neće ni osjetiti kajanje. Za svoje greške uvijek krive druge i kada vide da je neka osoba dobra, odmah će iskoristiti njenu dobrotu.

Laganje

Zle osobe uvijek lažu. To im je čak postala navika, radilo se to o velikim ili malim stvarima. Bitno je samo da se izvuku i nezgodne situacije, a za takve situacije će uvijek naći neko opravdanje.

Manipulacija

Kao što smo već rekli, kada uoče da je neko dobra osoba, iskoristiti će to. Izmanipulisati će njom kako bi došli do željenog cilja. Učinit će da im lako povjerujete. Nemojte dozvoliti da vas zavaraju.

Vole svađe

Umjesto da smiruju napetost, oni će je povećavati. Jednostavno jer vole svađe i često se dešavalo da stvore probleme između drugih ljudi. To ih veoma raduje, jer su nesigurni u sebe, pa iskoriste ranljivost pojedinih osoba kada su u svađa sa nekim bliskim.