Kada smo pod stresom onda trpi sve oko nas pa i naš radni proces pa vlasnik  jedne kompanija otkriva kako umanjiti stres, a time povećati radni učinak što savjetuje i svojim radnicima a i sam se pridržava toga.

Nekada se osjećate zatrpani poslovima  i zadacima i imate utisak da to nikad nećete raščistiti a kolegama i šefu ne možete reći da pucate od posla i da mislite da nećete stići sve uraditi

Zato je dobro osmisliti dobru taktiku odnosno napraviti sebi organizaciju posla. Odvojite malo vremena i analizirajte vase radne zadatke, procijenite koliko vam koji uzima vremena i koliko je složen, šta je prioritetno a šta može da pričeka.

Ovo su neke od strategija koje će da olakšaju organizaciju i da vam omoguće da ne zaostajete sa poslom.

Složeniji zadatak treba podijeliti u manje cjeline, tako kad završite jednu cjelinu onda to pozitivno djeluje psihički , djeluje poticajno jerodmah znate da  je ostalo manje do završetka cijelog zadatka pa to djeluje motivirajuće na vas.

Naravno,naš instinkt će nam naložiti da se prvo dohvatimo onih lakših zadataka,onih koji zahtijevaju manje vremena i koji su manje složeni i zahtjevni.

Ali je to pogrešno,ako odlažemo teže poslove to ne znači da ne mislimo na njih dok radimo one druge lakse a to samo stvara dodatni stres. Uvijek nam je u mislima kako nas čeka onaj teški posao pa time samo sebi stvaramo veći pritisak ,nervozu a time I konačni učinak na radnom mjestu

Ali naravno,ima situacija kada smo i vremenski ograničeni pa neki zadatak ili projekat treba završiti u kratkom vremenskom roku . Tada je dodatni stress taj rok koji treba ispoštovati pa vam onda ne preostaje ništa drugo nego da sa što manje unutrašnjeg nemira obavite posao.

Ostatak teksta pogledajte OVDJE.

Preporučujemo