Novo

Prelepa i mlada u TITOVOM ZAGRLJAJU: Fotografija iz daleke prošlosti otkriće vam TAJNU o ljubavi Nede Ukraden i predsednika Jugoslavije

Kada je reč o Nedi Ukrade , ona je zasigurno jedna od najpoznatijih umetnica bivše Jugoslavije , a koja je tokom svoje kraijere svedočila mnogim značajnim događajima , te upoznala velike ljude , Naime , o detaljima svog života , a koji su na nju ostavili veliki trag govorila je u svojoj autobiografskoj knjizi , te je se pored svega prisetila detinjastva , te odrastanja uz stroge roditelje , bivšeg supruga , kao i na iznenađenje mnogih ,druženja sa Josipom Brozom Titom. Fotografija Nede Ukraden upravo sa ovim velikim državnikom predivna je uspomena koje se pavačica rado seća.

– Da peva Titu, nije mogao svako. Izvođače su birali direktori radio-televizija i maršalat. A ja, tada student na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odakle su koncem šezdesetih godina krenule demonstracije protiv tadašnjeg rukovodstva, pa i Tita, u kojima sam i ja učestvovala – ipak sam taj poziv da pevam pred Titom i njegovim gostima, rukovodiocima, doživela kao veliku nagradu i dočekala ga sa ogromnom tremom. Noge bi nam se odsekle kad bismo izašli pred njega – ispričala je Neda jednom prilikom prisećajući se prvog susreta: – Prvi put, to se desilo u Drvaru 1972. godine na tridesetogodišnjicu Desanta na Drvar. Tu je bilo još pevača i ansambala, ali svi smo isto osećali. Za nas je Tito bio čovek iz čitanke. Uspešan državnik koji je od jedne nerazvijene i ratom uništene zemlje stvorio respektabilnu srednjoevropsku razvijenu zemlju, čijem su se pasošu svi klanjali i koji mi je omogućio srećno detinjstvo, mladost, školovanje, putovanja, život pun sigurnosti, bez granica koje sada na svakih 200 kilometara imamo – rekla je Neda kojoj je bila čast i privilegija da zapeva pred tako značajnom ličnošću istakavši kakav je utisak na nju ostavio:

– Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou – zaključila je, a fotografija Nede Ukraden sa Titom ostaće da je seća na davne dane.