Dekorativni i praktični pod za stubište, terasu ili balkon – u nastavku otkrivamo kako je postavljen i koje su njegove prednosti!

Zaboravite na pločice na stubištu ili popločani dio – novo rješenje je kameni tepih koji se sastoji od sićušnog prirodnog kamena različitih boja i oblika, a veže ga epoksidna smola. Ova vrsta poda otporna je na mraz i vodu, a najvažnije od svega je to što se bez izolacije može preliti preko starih pločica. Ako želite promijeniti pločice na stubištu ili terasi, prvo morate platiti majstoru da ukloni pločice.

Nakon toga potrebno je napraviti izolaciju ili ako je loša površina sloj za izravnavanje, a zatim nove pločice zalijepiti. Upravo iz tog razloga kameni tepisi su idealan izbor jer ih možete preliti bilo kojom površinom, dok je mijenjanje pločica dugotrajno i može koštati puno.

Još jedna prednost ovog rješenja je u tome što možete jednostavno i brzo ispuniti onaj dio koji nije uspio ako s vremenom rupe ili više površine kamena izgledaju lijepo. Osim što je praktičan, kameni pod je izuzetno dekorativan, tako da će lijepo izgledati ulaz u kuću, terasu ili hodnik te će se osvježiti. Kamen tepih može se izraditi u preko 50 boja, a pravi ćete odabrati prema fasadi ili unutrašnjosti.

U video prilogu koji vam ostavljamo unutar teksta možete vidjeti kako je to položen kameni tepih.

Izvor: ZB

Preporučujemo
Loading..