Dermatolozi su nedavno otkrili jedan veoma zanimljiv trik koji će vam pomoći da vam koža ponovo izgleda sjajnije, čistije, ali koji će pomoći i da se riješite bora.

Ova metoda nije, međutim, uopšte revolucionarna, ali daje izvrsne rezultate. Dermatologinja Lisa Robert vjeruje da dosta ljudi ne čisti svoje lice kako treba, što rezultira ubrzanim pogoršanjem kože, suhoćom i borama.

The beauty of the face - CosBeauty

Kad lice ne bude bez prljavštine, učinak kreme i seruma je slab, jer ne mogu doseći najdublje dijelove kože.

Pravilo od 60 sekundi podrazumijeva: korištenje pjene za lice i umivanje time jednu minutu. Kružnim pokretima svojih prstiju lagano utrljavate pjenu po licu, ne izostavljajući nijedan segment. To će istisnuti deponirani sebum i omogućiti koži da ponovo diše.

Potom treba lice umiti blagim tonikom. Pazite da ne sadrži u sebi alkohol, a najbolje bi bilo odabrati one s ružinom vodom u svom sastavu. Umjesto da tonik nanesete pamučnom vatom, kao što ste navikli, ovaj put ovaj proizvod nanesite prstima, kao prilikom pranja lica.

Face Eyebrow Hair Skin Cheek, PNG, 2492x1604px, Face, Beauty ...

Doktorka Roberts smatra da samo tako tonici za čišćenje lica zapravo mogu potpuno ispuniti svoju svrhu, odnosno očistiti kožu, omekšati je i izbaciti sebum. Na taj će se način poboljšati tekstura kože, postat će glatka i izgledati dosta mlađe.

“Umivanje 60 sekundi ili duže ima brojne benefite – masiranje je korisno jer stimulira limfni sistem, pomaže da se riješite natečenosti kože lica, jača vaše mišiće i potiče uz sve to i proizvodnju kolagena“, kaže ona.

Isto tako, nakon što se pore očiste, krema protiv bora koju nanosite poslije umivanja obavit će svoj posao dvostruko brže. Prve rezultate svega ovog primijetit ćete za 7dana.

Beauty pure face of the young beautiful girl with flower Stock ...