Godine 1983. Patricia Clark bila je nevjerovatna figura u svijetu nakon rođenja svog prvog sina Kevina Roberta koji je težio 7,3 kilograma!?

Te godina bila je prava senzacija u vijestima, liječnici se jednostavno nisu mogli načuditi ovom dječaku. Neki lokalni mediji navode kako se najveća beba ikad rodila u New Jerseyju te godine. Sa 12 godina bio je visok 170 centimetara, a samo nekoliko godina kasnije, 195 centimetara.

Nažalost, najteža beba ikad rođena na svijetu preminula je ubrzo nakon što je došla na ovaj svijet. Dječak od 10,7 kilograma, koji je rođen u Ohiju u januaru 1979., umro je nakon 11 sati. Njegova majka, Kanađanka Anna Bates, također je bila neobična žena – bila je visoka 226 centimetara. Najteža novorođena beba na svijetu je 10,2 kilograma rodila ju je Carmelina Fedele u Aversi u Italiji 1955. godine.

Naravno, bebe se često rađaju prije vremena, a ona koja je uspjela preživjeti bila je Amillia Taylor. Težila je samo 283 grama. Na svijet je došla nakon samo 21 sedmice i šest dana u februaru 2007. Rođena je u Miamiju na Floridi.

Ovaj vrlo zanimljiv dječak je, kao što vidite u video klipu, pravi džin od čovjeka, naime, danas mu je 35 godina, visok je 205 cm i teži 136 kg. Bavi se bodybuildingom, a radi uredski posao, nije neki sportaš kao što ste mislili na prvu loptu.

Znate li nekoga ko je težio blizu te težine kad se rodio? Za ove vrlo teške bebe kaže se da su predisponirane za dijabetes, ali postoje neke iznimke. Napišite nam svoje mišljenje.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..