Svima mi volimo bijelu odjću. Međutim svi smo svjesni koliko je ona osjetljiva i da posebno trebamo voditi računa o njoj jer se lako zaprlja. Vremenom od nosanja ili stojanja ona požuti. Na svu sreću, postoji par načina kako da joj vratite staru bjelinu.

Znamo da će večia vas pomisliti na izbjelivač ili neke druge hemikalije, ali savjetujemo vam da se nekada okretete i drugim metodama. Hemikalije itekako znaju štetiti vašoj odjeći.

Danas ćemo vam dati neke savjete kako da bijeloj odjeći vratite prvobitnu boju i odstranite mrlje. Riješite taj problem potpuno prirodno uz pomć bijelog sirćeta koje će odstraniti tvrdokodne mrlje ali i djelovati poput omekšivaća. Mnogo domačice koriste ovaj prirodni sastojak kako bi vratile stari sjaj svojoj odjeći. Pored toga sirće nam može pomoči i da odstranimo kamenac. Samo natopite krpu njime i istrljajte površinu prekrivenu kamencom.

Pored sirćeta postoji još jedna metoda izbjeljivanja odjeće. Vjerovali ili ne upotrebom aspirina možete doći do željenih rezultata. Potopite svoju odjeću u vodu u kojoj ste predhodno otopili dva aspirina i ostavite preko noći. Sutra isperite u toploj vodi.  Vaša odjeća će biti lijepa kao prije.

Rezultat slika za aspirin za izbjeljivanje

Ovo samo neki od mnogih trikova koji će vam pomoći u vašoj svakodnevnici. Uz malo googlanja možete pronaći mnogobrojne savjete i trikove.