Jeftin i jednostavan za pristup, jednostavan za upotrebu, svi se pitate što je danas na našoj naslovnoj fotografiji. Magnezij, kao hemijski element, igra veliku ulogu u ljudskom tijelu.

Najviše je prisutna u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak pohranjen u mišićima, stanicama i krvi. Uključen je u različite enzimske reakcije, neophodne za mnoge životne procese. Neke od tih funkcija su proizvodnja proteina, kao i proizvodnja i prijenos energije, skladno funkcioniranje živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sustava, snaga kostiju i zuba.

A ako patite od čestih bolova u mišićima i zglobovima uzrokovanih naglim povećanim aktivnostima, kao i suhe kože, imamo rješenje za vas. Pokušajte s domaćim magnezijevim losionom ili magnezijevim uljem koji mogu riješiti sve te probleme u jednom potezu.

Kao što možda već znate, magnezij je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je potreban da bi sve stanice u tijelu pravilno funkcionirale, piše HealthyDefiniton. Čak 300 kemijskih procesa u tijelu zahtijeva prisutnost magnezija, što znači da ga moramo unositi u dovoljnim količinama svaki dan.

Ovo su neke od funkcija magnezija u tijelu:

– Ublažava upale
– Potiče cirkulaciju
– Smanjuje rizik od dijabetesa
– Poboljšava zdravlje kostiju
– Regulira razinu energije
– Potiče apsorpciju vitamina D iz sunca
– Ubrzava zacjeljivanje rana

Osim prehrane, postoji još jedan način da unesete magnezij u svoje tijelo, prečac – kroz kožu. Ova će metoda sigurno ispuniti preporučeni dnevni unos (280-300 mg za žene, 270-400 mg za muškarce), a potrebna vam je samo topla voda i magnezijev klorid.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..