Showbizz

Poznati Srpski pjevač SKOČIO S MOSTA! Izvršio samoubistvo, sad se pojavila i oproštajna poruka: Cijela SRBIJA U ŠOKU (FOTO)

U ovom ćemo se tekstu vratiti malo u prošlost i pričati o ljudima koji su svojevremeno bili veoma popularni u Jugoslaviji.

Mnogi se slažu da je najbolja muzika bila 70 tih i 80 tih godina prošlog vijeka, i naravno tada nije svako mogao da uzme mikrofon i pjevati kada mu se prohtije (Jelena Krmeljuša i Luna Đogani).

Ko je u Jugoslaviji htio napraviti neku muzičku karijeru morao je da pokaže svoj talenat pred specijalnom komisijom sastavljenom od tadašnjih velikih muzičkih stručnjaka. Narodna muzika tada je bila samo narodna. Nije bilo šunda i turbo folka kao danas. Jedan od onih pjevača koji su se u to vrijeme najviše isticali svojim pjevačkim talentom bio je izvjesni Dušan Kostić koji je bio specijaliziran na evergreeen pjesme, a neki njegovi hitovi se i danas slušaju.

Njegova popularnost i karijera su rasli i ko zna koliki bi uspjeh ostvario da nije odlučio izvršiti samoubistvo 13. maja 1996. godine u tačno 18:50 u Pančevu. On je bio viđen tada na glavnom mostu između 39 i 41 stupa i on je odlučio skončati svoj život skokom s mosta. Njegova supruga Nevenka tvrdi kako joj ni dan danas nije jasno zbog čega je on to odlučio uraditi. On je to jutro kao i uvijek ustao, popio kafu i pročitao jutarnje novine.

Onda je izašao da prošeta poslijepodne i više ga nikada nije vidjeti, a kasnije je saznala da je skočio s mosta. On je imao sve šanse da napravi nevjerovatnu muzičku karijeru ali je na nerazumljiv način odlučio da se ubije i tajnu odnosno razlog je odnio sa sobom u grob.