Zanimljivosti

Poznati jutjuber hladnokrvno ubio trudnu djevojku i sve prenosio UŽIVO: Za svaki pregled dobio 1000 dolara, a EVO koliko je ljudi posmatralo – JEZIVO

Već je dobro poznato da su pojedinci u stanju učiniti puno toga, samo da dobiju što više pregleda i lajkova na društvenim mrežama ili youtube kanalu, ali tu ipak treba negdje na brzinu povući neku granicu, jer ovaj slučaj o kojem danas pišemo nažalost nije ni prvi ni posljednji.

Naime, slavni ruski YouTuber Stasa Reeflaya zaključao je svoju trudnu djevojku Valentinu Grigoryevu na balkon samo u donje rublje na temperaturi koja je bila daleko ispod nule samo kako bi zaradio što više novca i jer je bio podstaknut svojim pratiocima. Za svaki pregled dobivao je i po hiljadu dolara, a sve je uživo gledalo preko 10 000 gledatelja koji su uživo gledali kako se jadna djevojka smrzava i umire od hipotermije.

YouTuber je čitavo vrijeme emitirao uživo, a kad je shvatio da nešto nije u redu s djevojkom, otvorio je balkonska vrata, uveo je u sobu i stavio na kauč. Budući da ona nije pokazivala znakove života, pokušao je reanimaciju, ali nije uspio, a kamera je i dalje bila uključena, a snimka pokazuje kako panično naziva djevojku njenim imenom kad je shvatio da je situacija ozbiljna.

Uspaničio se i molio je da mu odgovori, dozivao je, tepao joj je i pitao što se događa, a kad je shvatio da ne daje znakove života, pogledao je u kameru i rekao svojim gledateljima da više ne diše. Tek kada je na mjesto događaja stigla hitna pomoć koja je konstatovana smrt djevojke, prekinuo je prijenos koji je čitavo vrijeme bio uživo, a pratilo ga je preko deset tisuća ljudi. Nakon toga, na internetu su uslijedile velike reakcije i počeli su stizati zahtjevi da se nasilje u internetu što prije i pod hitno zabrani.