Aktuelni fudbalski reprezentativac i golman reprezentacije Brazila Ederson Moraes, koji brani i za fudbalski klub Manchester City, nedavno je objavio jednu veoma zanimljivu sliku na svoj zvanični Instagram profil.

Ederson je htio malo pokazati kako je uživa u ogromnom novcu koji je do sada zaradio, pa je tako na jednoj fotografiji pokazao svoj najnoviji Lamborghini koji je nedavno kupio, ali je automobil brzo pao u nebitan kadar kad smo svi vidjeli njegove nove papuče. Ederson i njegova supruga Lais nose inače identične papuče skupocjene marke Gucci, i vjeruje se da je jedan par tih papuča vjerovali ili ne košta 640 funti.

Inače, Lamborghini, na koji se naslanja na Ederson, vrijedi 433.000 funti. Inače par na fotografiji nosi i nove modele SikSilk trenerki, brand koji ovaj poznati Brazilac obično reklamira. Osim Edersona, SikSilk model je i njegov kolega iz reprezentacije Dani Alves.

Recimo i da je golman Manchester Citya neko vrijeme bio na klupskoj pauzi, te da je u 90. minutu uspio obraniti svoj gol u remiju (1: 1) njegove reprezentacije proteklog vikenda protiv Paname. Utakmicu protiv Češke Republike gledao je sa klupe za rezervne igrače jer je prvi golman na tom susretu bio njegov kolega i prvi golman Liverpoola Alisson Becker.

Ederson Santana de Moraes je inače brazilski golman koji je rođen 17. augusta 1993. godine u gradiću osasco u Brazilu, a svoju uspješnu golmansku karijeru je započeo 2008. godine u Sao Paulu. Godinu dana kasnije potpisao je za slavni portugalski fudbalski klub Benficu, da bi 2017. prešao u šeički klub Manchester City za 35 miliona funti, te je u tom trenutku on bio najskuplji transfer u historiji (kada su golmani u pitanju).

Preporučujemo
Loading..