David Agas holivudski je najcjenjeniji i najpoznatiji liječnik. Slavu je stekao liječenjem Stevea Jobsa, koji je živio sedam godina duže zahvaljujući njegovim savjetima, unatoč teškom i rijetkom obliku raaka gušterače.

Kaže da je, iako je Steve bio vegetarijanac, savjetovao mu da jede ribu radi bolje upotrebe masti, dobrih i nezasićenih. Također je objasnio veliku neugodnost borbe protiv raaka, rekavši da je to njegova priroda.

Raak je samodestruktivan, u smislu da zbunjuje naše vlastite stanice. To je horor koji spava u svima nama. Ponekad se nakratko probudi i izbaci skupinu čudnih stanica koje se zovu tuumori, ali u većini slučajeva ponovno pada u hibernaciju pod uticajem čitavog arsenala genijalnih metoda liječenja

Ali zvijer se probija kroz odbranu cijelog tijela kad to najmanje očekujemo, što uzrokuje da se raspored stanica poremeti, uzrokuje da ova stanica funkcionira i tada zloćudno tkivo počne rasti, kaže on.

Navodi da nije poznato šta uzrokuje raak i zašto se razvija, ali da postoji nejasna pretpostavka da je on povezan sa sistemskim problemom – složenim poremećajem tjelesne funkcije koji se ne mora hirurški liječiti, a važna je i prevencija.

“Stalno proučavajte i bilježite što se događa u vašem tijelu. Zapamtite da najbolje znate sebe. Jedite zdravo, pazite na kvalitetan san i fizičku aktivnost bez obzira na dan. Morate se naviknuti raditi sve istovremeno, jer promjene mogu narušiti vaše zdravlje poput spavanja vikendom, jer narušavaju vaš ciklus.

Isključite uređaje barem pola sata prije spavanja kako biste se mirno naspavali, jer zračenje iz vašeg mobitela, televizora ili računara suzbija izlučivanje melatonina, hormona odgovornog za poticanje sna. Pokušajte uvijek vježbati jer je bolje vježbati nego uopće ne, zaključuje ovaj liječnik.” tvrdi ovaj doktor.

Izvor: Balkanlifetoday

Preporučujemo