Novo

Poznati britanski novinar uništio izjavom Đokovića i brutalno ponizio i njega i njegove korona stavove – “Kada si ti to doktor postao? Znaš li se uopšte potpisati”

“Uticaj najbolje tenisera u Srbiji koji on ima na slijepe fanatike na Balkanskom poluostrvu je takav da koliko god njegove ideje i izjave bile čudne, lude i glupe svi ga slave kao vrhunskog stručnjaka i genijalca.”

Na ovaj način je svoj tekst započeo poznati novinar  britanskog Telegrapha Simon Briggs koji se inače redovno u svojim kolumnama dotiče poznatih osoba iz svijeta, nebitno da li oni bili političari, pjevači ili eto sportisti. On je Đokovića prozvao kao “čovjeka koji je umislio da je nešto više od običnog tenisera” uz što je dodao i on sebi “nažalost gradi reputaciju jer umišlja da je Bog”.

Nakon ovog masnog uvoda, Briggs je u par rečenica iznio svoje viđenje Đokovićevih riječi:

“Đoković naokolo priča o stvarima u koje se ne razumije i u koje ne treba da se petlja. Uredu je iznijeti svoj stav o nekoj globalnoj temi, kao što je koronavirus, vakcinisanje i slično. Ali ako se već čovjek ne razumije u materiju, onda ne treba detaljisati i pozivati druge da ga slušaju i sljeduju. On to radi mudro. Ja nemam, lično, ništa protiv što on ne želi vakcinu protiv koronavirusa. Ali, pritome je isto tako on itekako svjestan da će cijela Srbija pa i dalje slijepo da ga prati i poštuje, jer oni njega tamo slušaju više od nekog školovanog doktora i stručnjaka. Molim vas, nisam u toku. Kada je Novak Đoković završio i doktorio na Medicinskom fakultetu ili Fakultetu za prirodne nauke? On niti je hemičar niti biolog niti doktor. Pitanje je zna li se uopšte potpisati. Molim vas. Ovo što on i njemu slični rade je parodija.”.

On se potom nadovezao na Đokovićevu izjavu iz 2010. godine kada je ovaj rekao kako je alergičan na gluten:

“Nije uopšte novost da je Đoković totalno lud. Govorio je ranije kako postoje telepatija i telekineza i kako su to nekakvi izvori od Boga. Inače, donedavno se koliko se sjećam za takve priče proglašavalo vješticama i čudovištima, te su se ti ljudima spaljivali na lomačama. Vidim, Đokoviću niko ništa ne prigovara i on idalje hoda.” dokrajčio ga je Briggs.