Novo

Poznata političarka ŠOKIRALA IZJAVOM! “Siromašni rađaju decu LOŠIJEG KVALITETA” Sve treba eliminisati po kratkom postupku, UGROŽAVAJU nam državu!

Sigurni smo da kad ste danas pročitali ovaj naslov, uopće vam nije bilo dobro, naročito ako ste žena, pa čak i majka. Je li moguće da je neko stvarno izgovorio ovakvu rečenicu? Baš tako, vrlo je moguće, naročito što se tiče bahatih žena koje nikada nisu rodile, a nisu se ostvarile kao majka i uopće ne znaju kakav je to lijep osjećaj.

Što je najgore, žene koje su na vlasti, odlučuju o nečemu i pitaju se o nekim stvarima u ovom dijelu Evrope, ponekad znaju reći ovako nešto ili dati neke druge slične izjave. Ukoliko vam još kažemo da je ona političarka koja je postigla dostigla toliko toga u svom životu i koja se mnogo pita o nekim odlukama svoje zemlje, onda vam zapravo ništa neće biti jasno.

Naime, ona je voditeljica odbora za posebnu politiku u Ukrajini, a njena izjava da siromašni ne bi trebali imati djecu, jer to naime samo šteti državi i da su ta djeca loše kvalitete, prouzročila je ogromnu oluju u državi. Osuđivali su je apsolutno svi, od običnog puka, medija, pa čak i njezinih kolega političara koji su zapravo roditelji.

Pokušala se izvući s činjenicom da je njezina izjava izvučena iz konteksta i uređena, te da je ona zapravo mislila kako siromašni namjerno prave veliki broj djece isključivo zbog veće socijalne pomoći koju bi dobijali od države, te da su ta djeca samo način da se dođe do novca, nažalost. Na taj način štete privredi i samom ugledu države, poput Ukrajine. Šta mislite o svemu ovome?