Zanimljivosti

POZIV za preseljenje u Švajcarsku! Odmah daju 60.000 eura onome KO DOĐE: Ostalo još par SLOBODNIH MJESTA (FOTO)

Svjedoci smo vrlo velike ekonomske krize, posebno tokom trajanja koronavirusa koji je ostavio vrlo velik trag na svjetsku ekonomiju.

I prije pandemije situacija je bila očajna, barem kada je riječ o ovim našim prostorima, i plate koje su više nego očajne i ponekad je više nego ponižavajuće reći za koju platu neka osoba radi, ali je prisiljena zbog raznih stvari. Ako tome još dodamo da su šefovi još uvijek vrlo nisko tolerantni i daju platu od 200 do 250 eura, tada dobivamo potpuno nezadovoljnog radnika koji je prisiljen raditi za sitniš.

Šta uraditi u vrijeme kad je situacija svugdje očajna? Ima li neko rješenje za regulisanje svih naših problema? Donosimo vam danas jednu sjajnu ideju i odličnu vijest. Švicarska je sjajna zemlja, idealna za život, pruža sjajne uvjete radnicima, osigurava radna mjesta sa svim mogućim koristima, ali kako uopšte doći do tamo?

U toj zemlji ne morate kupovati obuću u tri rate, televizori i bijela tehnika su ponuđeni po izuzetno povoljnim uvjetima, tako da to uopštee ne osjećate kada kupujete recimo novu kuhinju. Ali, kako doći do toga? Jedan njihov mali grad, nazvan Albinen, zbog sve većeg broja stanovnika koji se sele u veće gradove, jednostavno umire i traži nove stanovnike, ali niko ne želi doći tamo. Osnovna škola u ovom gradiću koji se nalazi u podnožju Alpa trenutno je zatvorena.

Tako je gradonačelnik Albinena objavio jedan zanimljiv oglas, gdje se svakoj porodici nudi 20.000 eura i plus 8.000 eura za jedno dijete koje će se preseliti u ovaj lijepi mali mirni grad. Jedini uvjet je da niste stariji od 45 godina. Idealna ponuda jer ne samo da je bolji standard života tamo, već je i zrak mnogo čišći nego ovdje.