Većina ljudi u svijetu nastoji imati što ljepše i bijelje zube, zbog čega često posjećuju stomatologe i redovno održavaju oralnu higijenu.

Svi želimo naravno da imamo taj prekrasan svijetli osmijeh, koji imaju prave holivudske zvijezde poput raznih pjevača i glumaca. Ali, svjesni smo da je to nemoguće učiniti bez pomoći jednog dobrog i profesionalnog stomatologa.

Međutim, postoje nove studije koje su zaključila da postoji mogućnost da imate blistave bijele zube bez odlaska stomatologu.

Kako biste napravili ovu smjesu trebaju vam samo dva proizvoda koja, sigurni smo, već imate u svom domu. To je soda bikarbona i svježe iscijeđeni sok od limuna. Kiselina sadržana u limunovom soku izbjeljuje vaše zube, a soda bikarbona ima snagu i svojstvo uklanjanja mrlja.

Priprema se na sljedeći način:

Jako je jednostavno. Limunov sok morate pomiješati s malo sode bikarbone dok ne dobijete jednu ravnomjernu pjenušavu smjesu.

Nanosi se ovako: Prvo dobro obrišite svoje zube pamučnom vaticom, a zatim dobivenu smjesu lagano nanesite na četkicu za zube i dobro protrljajte svoje zube.

Zube morate četkati na taj način barem jednu minutu, a zatim isprati i četkati zube svojom regularonim pastom za zube koju inače koristite. Rezultat će vas na kraju iznenaditi.

Nakon ovoga više nikada nećete trebati stomatologa i nećete nikada više biti izloženi tolikim troškovima zbog svih ovih tretmana izbjeljivanja zubi.

Na taj način zubi će vam ponovo biti zdravi, čvrsti i sjajni. Ali nemojte nikada zaboraviti da trebate isto tako sačuvati zubnu caklinu, a limun ima jaku kiselinu i zato ne smijete često koristiti ovu specijalnu smjesu.

Jednom ili dvaput sedmično najviše. To će bit i više nego dovoljno za postizanje najboljih rezultata kakve ste oduvijek željeli.