Jedna žena, koja je željela da je neimenuju, imala je jedan nesretan slučaj u svojoj porodici nedavno. Nažalost, njen brat je nedavno preminuo a ona je svojoj šefici poslala poruku s tom najavom, a odgovor koji je uslijedio i danas se prepričava Twitteru.

“Noćas sam izgubila svog 23-godišnjeg brata u prometnoj nesreći u ponedjeljak neću moći raditi”, poručila je šefici jedne tvrtke u Srbiji u kojoj je radila a odgovor koji je dobila je šokirao svakoga.

Radnica je naime dobila najjednostavniji mogući odgovor iz dva slova: “Ok”.

I vidno je bila iznenađena time, odgovorila je:

“Nije sramota izraziti sućut, to nije obvezno, ali bez obzira na situaciju u tvrtki, mislim da je ljudski, humano”, odgovorila je to ona, a zatim je uslijedio odgovor šefice, u kojem je konačno došla očekivana izražena sućut.

U nastavku možete vidjeti kako se odvijao ovaj razgovor:

Ova je prepiska nedavno objavljena na društvenoj mreži Twitter, a očekivano komentari korisnika su bili oštri.

“Monstruozna nehumanost, neoprostivost i jednostavno ludost” je samo jedan, i to je jedan od najmanje brutalnih komentara koji se mogu naći na račun ove prepiske na Twitteru.

I doista, kada pogledamo činjenice – toliko o odnosu prema radnicima. Da je samo ova korespondencija istinita u ovom konkretnoj tvrtki, bilo bi dovoljno toga strašnog, a još je strašnije kad pomislite da se stotine ili hiljade takvih poruka svakodnevno razmjenjuju u tvrtkama širom Srbije, ali i šire.

Mora se naglasiti da radnik, nakon svakog od njih, može osjetiti samo doslovno onako kao da je osakaćen – i biti sretan što je na kraju ipak dobio taj jedan dan koji mu, usput rečeno, prema zakonu, prema nekoj logici zapravo i pripada.