Novo

PORODICA brutalno pretukla djevojku (17) kada se saznalo da je ZALJUBLJENA U SRBINA – Momak pokušao da je spasi i poljubio zid “Ja nemam kćer više. Sramota je za našu porodicu, mi smo vjernici”

Moramo se pripremiti da nas svaki dan očekuje neka loša, negativna, ili u blagom smislu rečeno, morbidna vijest, bez koje jednostavno dan ne može da prođe.

Naravno, u centru dešavanja je koronavirus, ali i uprkos tome, život se nastavlja, planeta se nastavlja okretati, a događaji se nastavljaju dešavati. Tako imamo i one lijepe događaje, ali nažalost loši događaji nisu za zaboraviti.

Današnja priča nema nikakve dodirne tačke sa koronavirusom, a stiže nam iz Francuske, iz grada Besancon, gdje je L’Est Republician objavio vijest kako je jedna porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine brutalno pretukla 17-godišnju djevojku.

Mlada djevojka primljena u lokalnu bolnicu sa ozbiljnim povredama na tijelu, brojnim slomljenim kostima i hematomima koji su se počeli stvarati, te je bila u nesvijesnom stanju.

Razlog za ovakvo divljačko ponašanje je činjenica da se sirota djevojka zaljubila u momka koji je porijeklom iz Srbije, a nakon što su to saznali, roditelji su je odveli u njenu sobu, obrijali joj glavu i počeli je divljački tući čime su stigli.

Roditeljima su se pridružili stric i njegova supruga, a momak je kada je vidio šta se događa priletio da pomogne, ali je prije toga krišom pozvao policiju i hitnu pomoć. I on je zadobio nekoliko jakih udaraca u glavu i predio prsa prilikom pokušaja da pomogne svojoj djevojci koja je već do tada izgubila svijest od jakih bolova.

Policija je došla na lice mjesta i privela četvero počinioca, dok su djevojka i njen momak prevezeni u bolnicu.

Prilikom hapšenja roditelji djevojke su se iz sveg glasa derali da je njihova kćerka nevjernik, da je to izdaja vjere i da oni kao veliki vjernici ne prihvataju kćerku koja se zaljubila u kršćanina.

A, pritome se uopšte ne pominje činjenica da veliki vjernici žive u kršćanskoj državi, gdje ne rade ništa i žive od državnog novca i socijalne pomoći. Vaše mišljenje?