Odavno je svima nama poznato da u posljednje vrijeme imamo mnogo situacija u kojima brakovi jednostavno “pucaju”, bez obzira na to koja strana okrivljuje drugu.

U većini slučajeva, razlog je preljuba odnosno nevjerstvo. Društvene mreže u posljednje su vrijeme uvelike pomogle tom trendu, te su na taj način dopustile da se takve stvari događaju na mnogo jednostavniji i intimniji način.

Niko ništa neće znati, ali istina će nekako ipak da ispliva. Tada imamo stvarno nezgodne situacije, koje vrlo lahko mogu eskalirati u pravi sukob, a jedna strana uvijek ostaje na kraju povrijeđena i na neki način ponižena.

“Uvijek postoji ista psihološka strana u cijeloj priči koja se ovdje spominje. Muškarci ne trče za drugim ženama samo iz svih dobro poznatih razloga. Iako mnoge žene tako misle, grdno se varaju. Mnogo je razloga zašto muškarci varaju svog partnera, a jedan od najčešćih je osjećaj poželjnosti.

Iako mislimo da je suprotno, oni su također vrlo slični nama ženama. Oni imaju emocije, brinu se, traže neku vrstu veze i bliskosti. Oni ne varaju svoje partnere samo zbog jedne sekunde strasti. Oni u stvari traže neki način da se ponovno osjećaju alfa muškarcima. Ponekad misle da su izgubili tu svoju moć u krevetu, a onda pokušavaju zagrabiti nešto sa strane na sve moguće načine.” objasnila je Gwyneth Montenegro u svojoj izjavi koju je dala za Daily Mail.

Preporučujemo
Loading..