Mi vam danas donosimo jednu divnu priču iz područja zdravlja. Svi smo ovih ovih nekoliko dana zabrinuti zbog koronavirusa koji hara svijetom, ali smatramo da je red da se okrenemo i nekim drugim segmentima zdravlja.

Mi ćemo danas govoriti o tome kako je kada imate probleme sa bronhitisom, astmom ili dissanjem uopšteno, a ovaj lijek koji ćemo predstaviti sada će vam definitivno pomoći i kod problema s potencijom.

Danas ćemo govoriti o bijelom luku, koji se inače upotrebljava sa dosta uspjeha već preko 5.000 godina. Radi se o sigurno najzdravijoj biljci u historiji čovječanstva, i premda ima jak i oštar miris i aromu, njegova se ljegovita svojstva ne mogu prebrojati. Upotrebljava se u mnogim granama medicine, odnosno za liječenje raznoraznih vrsta bolesti i tegoba kod ljudi.

Bijeli luk u sebi ima raznorazne sastojke: minerale, masti, vitamine E, B1, B2, B3), ugljikohidrate. Upravo zbog toga je on fantastičan za svaki segment zdravlja jednog čovjeka. Jedini koji ne bi smjeli jesti bijeli luk su oni koji imaju probleme sa probavnim traktom.

Za recept koji smo za vas danas pripremili vam treba 10 čena bijelog luka i njih ćete smiksati u pola litra običnog mlijeka.

Kada ste to pomiješali stavite to u jednu tavu i ostavite da se kuha nekih pola sata na laganoj vatri uz stalno miješanje. Poslije 30 minuta, sklonite tavu sa vatre i ostavite da se sve to lijepo ohladi. Naravno, radi arome i ukusa možete staviti malo meda u smjesu. Uzimajte svaki dan po jednu kašiku i vaša će vam pluća biti izuzetno zahvalna na ovom veoma zdravom prirodnom napitku.

Preporučujemo