Polubrat po ocu Ive Štrljić, Fran, potječe iz veze između glumca Milana Štrljića i njegove partnerice Daše, koju je Milan počeo viđati nakon rastave od Ivine majke, balerine Slavice. Iva Štrljić često dijeli fotografije iz svoje mladosti kada su njeni roditelji još bili zajedno na društvenim mrežama, a raspad obitelji ostaje osjetljiva tema za nju.Iva je bila samo petnaestogodišnjakinja kad je Bosanski rat izbio, što je dovelo do kolapsa i narušavanja odnosa njenih roditelja.

Milan je preselio u Zagreb i nije se vratio u Beograd više od dva desetljeća, što je iznenadilo mnoge, s obzirom na njegovu nekadašnju ljubav prema tom gradu. Iva Štrljić nikad se nije potpuno pomirila s tim da ju je otac napustio, zajedno s deset godina mlađim bratom Lukom, iako su se pojavljivale glasine o napetostima između nje i Milana, koje je ona energično opovrgnula.Iva nikada nije javno govorila o svom polubratu Franu, ali nedavni intervju njenog oca otkrio je njegovo ime i neke detalje o njemu. Fran dobro govori engleski jezik, voli borilačke vještine i izrazio je želju da nauči japanski jezik.

Mnogi su primijetili nevjerojatnu sličnost između Fran i Ive, ali njihov odnos i dalje ostaje tajanstven.Iva Štrljić, poznata glumica, duboko je uključena u zabavnu industriju i često se pojavljuje u televizijskim projektima. No, malo tko se sjeća njenog ranog rada u seriji “Jelena” koja je premijerno prikazana 2004. i 2005. godine. Njen izgled se promijenio tijekom godina, uključujući estetske zahvate poput povećanja usana i grudi, o čemu je bila iskrena u medijima, što je rijetkost u javnom životu.