Jedan takav primjer su tetovaže supernacista, poznatijih kao najnasilniji ljudi. Oni se povezuju sa oznakama 14 i 48. Broj 14 označava citat nacista, dok je 88 skraćenica od HH. Osmo slobo abecede je H, a oznaka “HH” znaći Heil Hitler. Ovi ljudi su poznati i po imenuneonacisti.

Tetovaža suze često upučuje na to da je ta osoba učinila ubistvo i to za bandu. Tetovaža krune je znak da je ta osoba pripadnik jedne od najopasnije Latino bande po imenu Kraljevi.

Jedna od najpoznatijih tetovaža su tri tačke. Ukoliko je primjerite na ruci ili u blizini oka, njih se posebno pripazite. Tetovaža zapravo označava mi vida loca – moj ludi život. Tetovaža sa pet tački predstavalj težak život u zatvoru. Četri tačke predstavljaju 4 zida zatvora a peta je cimer. Ova tetovaža je jedan vid iskupljenja i dokaza da tu osobu više ne interesuje kriminalni život iz prošlosti.

Poznato je i Aryan bratstvo, oni koriste AB tetovažu kao oznaka za pripadnost. Nekada će tetovirati list djeteline, ili svastiku, nacistički simbol poznat diljem svijeta.

 

 

Preporučujemo
Loading..