Novo

POLICAJAC DAVIO DJEVOJKU I SJEDIO NA NJOJ JER NIJE NOSILA MASKU – Vlast mu dala pravo – Pa se vi pravite pametni (VIDEO)

“Pusti me! Uguši me, ne mogu disati”, viknula je djevojka (21) policajcu u Melbourneu, gdje se odnedavno zbog širenja koronavirusa moraju nositi maske na otvorenom.

Policajci su je zaustavili jer ona naravno nije nosila masku.

Odbila im je pokazati svoje dokumente, pa su je zbog toga odlučili uhapsiti. Ali, način hapšenja bio je sve samo ne uobičajen. Bilo je bolno gledati kako se iskusni policajac ne može nositi s djevojkom koja je za glavu kraća i lakša oko 20 kilograma.

Nije morala nositi masku

Policajac ju je zgrabio za vrat, zatim bacio i sjeo na nju. Njegov je kolega pratio sve sa strane. Poput snimatelja koji se pokazao kao dečko uhićene djevojke.

“Sve zbog je*ene maske?! Ne mogu vjerovati” – kaže snimatelj, dok se policajac svađa sa djevojkom.

Policija: Sve je bilo po pravilima

U Melbourneu je kazna 120 eura ukoliko ne nosite masku.

“Trebali bi se osjećati zaštićenima, pogledajte šta rade! Ne osjećamo se zaštićenima, oni samo traže razlog za tako nešto” – šokiran je snimatelj.

Australijska policija potvrdila je ovaj neobičan incident, uhitila je djevojku (21) i optužila je da se opirala uhićenju i izvršila napad na policajca. Ali, neće je kazniti jer nije nosila masku jer se, kako su najavili, pokazalo da je ona izuzeta ipak od tog pravila. Međutim, to je neće spasiti od optužbi da se opirala uhićenju i napadu na policajca, što se može vidjeti u videu kada je nogom udarila policajca.

U policijskom izvještaju stoji da je postupanje bilo prema pravilima.