Savjeti

POLA NAŠIH ŽENA OVU STVAR DRŽI U WC-U, A NIKAKO NE BI TREBALO: Odmah je sklonite! OPREZ

Apartmani koji su sagrađeni prije trideset i kusur godina na ovom području, ali isto tako i oni koji se grade danas imaju vrlo mala kupatila i generalno male sobe. Vrlo je teško smjestiti sve potrebne stvari tako da vas ne zamaraju i naravno da ne ostavljaju dovoljno prostora za normalan život.

Zbog toga dosta domaćica u kupatilima drže neke stvari koje tamo ne pripadaju, jer je to soba koja je gotovo stalno puna vlage, zbog tuširanja ili pranja odjeće. Zbog toga u njima nije pametno držati peškire, kozmetiku i brijače, jer vlaga naravno utiče na njih. EKsperti tvrde da bi razina vlage koja postoji u ovoj sobi mogla uticati na kvalitetu tih navedenih proizvoda i zbog toga biste im trebali naći drugo mjesto koje je prvenstveno suho.

Što se tiče peškira, najbolje ih je držati u ormaru, a ukoliko tamo nemate dovoljno mjesta, onda stvarno ih morate držati u kupatilu, tada se pobrinite za dobru ventilaciju i pazite da sobu neprestano provjetravate. Što se tiče kozmetike, za koju se zna da je treba čuvati na sobnoj temperaturi i na suhom mjestu, jasno je da kupatilo definitivno nije pravi izbor.

Naročito je opasno držati četke za šminkanje tu jer su idealno mjesto za nakupljanje gljivica i plijesni. Osim kozmetike, iz kupatila obavezno uklonite brijače koji mogu zahrđati od vlage, a nakit nemojte držati na ovom mjestu jer vrlo lako može doći do oksidacije. Isto tako ni lakove i parfeme ne treba držati u kupatilu iz istog tog razloga.