Laura Barahas iz Kalifornije završila je u bolnici nakon što je konzumirala tilapiju zaraženu bakterijom Vibrio Vulnificus. Nekoliko mjeseci nakon tog obroka, Laura je prošla kroz dramatičnu i tešku medicinsku situaciju. Nakon što je konzumirala ribu koju je kupila na lokalnom tržištu i skuhala kod kuće, Laura se razboljela i završila u bolnici u kritičnom stanju. Morali su je staviti na respirator i medicinski je inducirana u komu. Njezini donji udovi, uključujući nožne prste, stopala i donju usnu, postali su crni, a razvila je sepse i zatajenje bubrega.

Liječnici su otkrili da je Laura bila zaražena bakterijom Vibrio Vulnificus, koja se često nalazi u sirovoj morskoj hrani i morskoj vodi. Postoje različiti načini na koje se osoba može zaraziti ovom bakterijom, uključujući unos kontaminirane hrane ili izlaganje otvorenih rana ili tetovaža zaraženoj vodi. Osobe s oslabljenim imunološkim sustavom posebno su osjetljive na ovu vrstu infekcije.Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti izvješćuje da svake godine prijavi između 150 i 200 slučajeva infekcije ovom bakterijom, a oko 20% zaraženih osoba ne preživi. U 2015. godini pet ljudi umrlo je od ove infekcije.

Ova priča podsjeća na važnost pravilnog rukovanja hranom i osiguranja da riba i morski plodovi budu ispravno pripremljeni kako bi se izbjegla potencijalna opasnost od zaraze ovom smrtonosnom bakterijom.Postoji i popis najsmrtonosnijih jela na svijetu, uključujući ribu fugu i lisnatu ribu, koje mogu biti opasne ako se nepravilno pripremaju i konzumiraju. Na primjer, konzumacija mladih žaba koje se još nisu parile može uzrokovati trovanje i zatajenje bubrega. Lisnata riba može sadržavati tetrodotoksin, otrov koji može uzrokovati zatajenje jetre i unutarnjih organa ako se nepravilno priprema.