Anglion ili hygrom (uobičajeno poznat kao mrtva kost) je cista koja nastaje iz tkiva koje podiže zglobove i tetive.

Najčešće se pojavljuje na zglobu ruke, ali može se stvoriti i na drugim mjestima, poput koljena, kukova ili stopala. To je benigna formacija koja obično ne stvara probleme, ali ponekad može aktivirati druge simptome ili biti znak ranog artritisa.

Da biste ga se riješili bez operacije, pokušajte s ovom prirodnom metodom. Pomoći će vam bez ikakvih problema, samo ako uradite ovu sljedeću stvar. Uzmite biljku koja se zove ranjenik, skinite tanku opnu s liske i stavite foliju na nju. Omotajte to najlonskom folijom i vežite da ne padne pa ostavite preko noći. Skinite to sljedeći dan.

Da je riječ o vodenoj cisti, ranjenik bi kod takvih osoba izazvala “puknuće”. Nakon skidanja moguće je osjetiti lagani svrbež koji će brzo proći.

Međutim, mast je izgledom slična čišćenju, pa ako je to slučaj, isprobajte ovu metodu.

Masno tkivo uklanja se oblogom. 7 dana prije spavanja stavite list na izraslinu, prekrijte s malo pamučne vune i zalijepite ljepljivom trakom. Masno tkivo treba brzo nestati.

Masno tkivo se može pojaviti u bilo kojoj dobi i bilo gdje u tijelu. Masna tkiva se mogu podijeliti prema strukturi i stanicama koje ih pretvaraju u lipom i ateromu. Pacijenti ih obično pune poput kuglica ispod kože. Također, stvaranje i razvoj masnog tkiva nije popraćeno bolom, osim ako nema upale ateroma ili brzog rasta lipoma.

Veličina masnog tkiva obično je od 5 mm do nekoliko centimetara, a broj promjena koje se mogu dogoditi je individualan. Kod nekih ljudi postoji genetsko stanje i tada postoje višestruki lipomi i njihovo stvaranje ne ovisi o razini kolesterola i triglicerida u krvi niti o bilo kojoj dijeti.

Preporučujemo
Loading..