Novo

POJAVILE SU VAM SE MALE BELE IZBOČINE ISPOD OČIJU? To znači samo jedno

U nastavku dnaašnjeg članak dotaći ćemo se teme zdravlja , odnosno naše kože , a za što ne sumnjamo da će da vam se svidi , te vas iskreno zanima . Naime , kada je reč o našem organizmu , to je svakako jedna ogromna jedinica , a koja funkcioniše na taj način da ako se neki problem dešava unutar tela , mi većinom dobijamo simptome , pa često neki od simptoma mogu da budu i neke fleke ili mrlje na koži. Dakle , koža ume d abude jasan pokazatelj da nešto s anama nije uredu , a primer su vam fleke , a koje sa pojavom pokazuju da postoji problem sa jetrom.

Naime , kada je reč o licu , verujemo da ste barem jednom imali ili imate i dalje problem sa malim kvržicama koje se nalaze većinom ispod oka , te su tu eto tako da kvare estetiku. Naime , reč je o milijama ili mlečnim aknama , a koje u realnosti nemaju nikakvu povezanost sa aknama . Dakle , reč je o belim kvržicama , tvrdim na dodir , koje umeju da se pojave i oko nosa , a ponekad i na čelu. Milije su minijaturne ciste koje nastaju kada se odumrle stanice nakupe i „zablokiraju“ tik ispod površine kože, umjesto da se prirodnim procesom eksfolijacije posve izdignu na površinu i otpadnu. Uslijed toga keratin – gradivni protein kožnih stanica – otvrdne u „čepić“ koji ostane pod kožom. Ta je pojava česta i bezopasna, no sve se više govori o milijama kao estetskom problemu koji narušava suvremeni ideal besprijekornog tena.

Naime , za njih ne postoji neki idealni način da ih otklonite , te se preporučuju da se one vlaže sa kremama , te da se jednom u 15 dana odradi piling kože.