Noela Rukundo je mirno sjedila u svom automobilu ispred svoje kuće, čitala novine i pratila kako posljednjih nekoliko ožalošćenih gostiju dolazi. Oni su došli na sahranu  – i to njenu sahranu.

Na kraju, primjetila je i tog jednog jedinog čovjeka koga je cijelo vrijeme čekala. Potom je izašla iz automobila, ušla u kuću, a njen muž je ostao šokiran i skamenjen od prizora.

“Jesam li ja to na posmrtnici?“, rekla mu je. “Da li sam ja neki duh možda? Iznenađenje! Još uvijek sam živa kao što možeš da vidiš dragi! “, rekla mu je.

Čovjek je bio totalno užasnut. Pet dana prije toga, on je naredio timu plaćenih ubica da smaknu Rukundo sa kojom je do tada bio punih 10 godina u braku. Rekli su mu da su to učinili i inkasirali novac. Čak su ga pritome natjerali i da im doplati dodatnih nekoliko hiljada dolara za samo sprovođenje zločina.

A sada je pred njim stajala njegova žena – samo što nije bila mrtva. Mrdala je očima i pričala jednako kao bilo koja živa osoba.

Rukundo kaže da je najprije skočio od šoka, a onda počeo da glasno vrišti. Rukundo je već prethodno pozvala policiju, a njen muž Balenga Kalala je na kraju morao da prizna krivicu, te je na kraju osuđen na 9 godina zatvora.

Inače. njih dvoje su se upoznali prije 11 godina, kada je ona stigla u Australiju iz rodnog Burundija. Preselili su se u Melbourne. Skupa imaju troje djece, dok Rukundo ima još petero iz ranije veze. Iako je znala da on može biti agresivan, nije nikada mogla pomisliti da bi išao tako daleko.

Preporučujemo