Savjeti

POGREŠAN IZBOR BRUSHALTERA IZAZIVA GLAVOBOLJU I DRUGE ZDRAVSTVENE PROBLEME! Evo kako da izaberete onaj PRAVI!

Svi znamo da velika većina žena širom svijeta ne može zamisliti svoj život bez brushaltera ili grudnjaka, a evidentno je da je kupovina novog grudnjaka jednako bitna kao i kupovina udobne obuće, kao i dioptrijskih naočala.

Ukoliko vam je neugodan grudnjak, može vam uzrokovati crvenilo na koži, otežava vam disanje, javljaju se česte hronične glavobolje, a same dojke se vrlo brzo deformiraju.

Eksperti smatraju da najbolji grudnjaci podržavaju samo grudi, a takve grudnjake ne osjećate za vrijeme nošenja, jer omogućuju potpuno normalno kretanje bez urezivanja u vašu kožu. I premda se veličina može vrlo lako izmjeriti, i dalje postoje ogromne razlike od modela do modela, pa je najbolji način kupovine grudnjaka isprobati ga. Ako ste našle grudnjak prave veličine, nema osjećaja zategnutosti i nelagode, a kad podignete ruke možete vidjeti je li vaš brushalter dovoljno čvrst – to je to, uzimajte bez razmišljanja.

Donji rub košarice trebao bi stajati uz tijelo, jer taj dio grudnjaka pruža 80 posto potpore prsima. Ako se dogodi da su vam naramenice neugodne i urezuju vam se u kožu, to je sigurno zato što donji rub grudnjaka nije dovoljno pritisnut uz vaše tijelo, pa su naramenice preuske da bi grudi mogle biti poduprte. Žene sa minijaturnim grudima i same znaju da ne moraju nositi grudnjake ukoliko to ne žele, dok one žene koje imaju ogromne grudi moraju obavezno nositi grudnjake zbog svog zdravlja i sigurnosti. Kako god, nadamo se da su vam ovi naši današnji savjeti malo olakšali život i da ćete pri sljedećoj kupovini znati šta tačno tražite.