Podočnjaci mogu biti signal nekih veoma ozbiljnih oboljenja: Obratite pažnju na izgled svojih podočnjaka, oni vas upozoravaju na ove stvari (SAVJET) – Pozitiv Media
Zdravlje

Podočnjaci mogu biti signal nekih veoma ozbiljnih oboljenja: Obratite pažnju na izgled svojih podočnjaka, oni vas upozoravaju na ove stvari (SAVJET)

Podočnjaci, tamni, ljubičasti ili rozi, su tzv. kesice ispod očiju i to je nešto što apsolutno niko ne želi imati.

Dosta ljudi, naročito žena, ima ogromne probleme sa podočnjacima, ali i veliki broj muškaraca. Žene ipak nekako na kraju uspiju to da zamaskiraju i sakriju, ali kod muških su podočnjaci itekako vidljivi.

Stručnjaci tvrde da je ogroman broj podočnjaka zapravo prvi vidljiv znak starenja, ali da su oni nerijetki i indikatori da nešto sa našim organizmom nije u redu, odnosno da postoji neki problem ili neki disbalans na koji treba reagovati. Podočnjaci, tako, mogu ukazivati i na neka veoma ozbiljna oboljenja, zbog čega trebate obavezno obratiti pažnju na njihovu boju, oblik, zadebljanost i na dugotrajnost.

Izgled samih podočnjaka može ukazivati na to da vjerovatno imate neke veće ili manje probleme sa bubrezima, pa čak i da se radi o anemiji. Podočnjaci se također mogu pojaviti usljed posljedica stresa, od problema sa kardiovaskularnim sistemom, zbog pušenja ili pasivnog pušenja ili čak i od predugog izlaganja suncu. Neke osobe jednostavno imaju genetske predispozicije za podočnjake, odnosno imaju tendenciju naslijediti te ružne tamne krugove ispod očiju kao što su imali neki njihovi preci.

Dosta ljudi ne zna za to, ali način na koji se hranimo također može biti povezan sa pojavom podočnjaka, koji se mogu zadržati ispod očiju čak i nakon što se riješi problem. Zbog toga je veoma važno praviti razliku između raznih vrsta podočnjaka, spram uzroka nastanka, vrste, oblika, boje i debljine, pa ćete onda lakše prepoznati neke indikatore, ukoliko imate ovaj problem.

Ostatak teksta možete da pročitate OVDJE