Sokovi od celera postali su pravi trend na društvenim mrežama. Poznati i slavni ljudi ga slave sa svih strana. Ali je li to samo još jedan trend ili nešto ima u celeru?

Zašto je celer dobar i zaslužuje biti zvijezda Instagrama?

Celer je povrće poznato od davnina, a koriste ga i stari Egipćani. Karakterizira ga niska kalorijska vrijednost, samo 14 kalorija na 100 grama, kažu da žvakate celer kako biste konzumirali više kalorija nego što sadrži.

Bogat je vitaminima: kompleksom vitamina B, vitaminom C, vitaminom E, različitim mineralima, kalijem, natrijem, eteričnim uljima. Budući da obiluje nizom antioksidanata, štiti stanice od oksidativnog oštećenja i time štiti organizam od preranog starenja. To je svakako činjenica da je on toliko popularan među slavnim osobama i slavnim osobama.

Najbolje je konzumirati ga sirovog u sokovima. Čak je i znanstveno potvrđeno da celer može pomoći u reguliranju krvnog tlaka, osobito kod visokih pritisaka uzrokovanih visokim stresom. Zbog raznih antioksidanata i raznih antionkoloških sredstava, redovita konzumacija celera smanjuje rizik od malignih bolesti.

Celer djeluje i kao diuretik i ubrzava vađenje vode iz tijela. Radi na svim našim organskim sistemima i izvrsna je hrana za detoksikaciju. I konačno, zbog svih ovih prekrasnih spojeva u ovoj maloj zelenoj, čudnoj biljčici, koža sjaji. Zato pokušajte dati celeru priliku i započnite dan s sokom celera.

Možete konzumirati čisti sok od celera ili ga kombinirati s drugim namirnicama kako bi bio ukusniji i hranjiviji čak i bogatiji.

Ako nemate sokovnik, a imate mikser, možete ga učiniti gušćim ili žvakati, pa ćete dobiti sok. Napravite što želite, slušajte sebe i svoje tjelesne potrebe.

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo
Loading..