Zanimljivosti

Pobunila se kad je tokom puta pored nje sjeo autistični dječak: “ZAHTIJEVAM da se zabrani RUŽNIM i DEBELIM DEBILIMA da putuju s nama normalnim – Osjećam se UGROŽENO”

Jedan slučaj koji se nedavno dogodio u jednom avionu koji je poletio iz New Yorka je za kratko vrijeme obišao cijeli svijet, i mnogi mediji su pričali i pisali o ovome.

Radi se o jednoj gospođi, srednjih godina, koja je tokom puta u avionu cijelo vrijeme nervirala ostale putnike jer se žalila na loše uslove putovanja, a čak je više puta napadala verbalno i vrijeđala ostale putnike koji su joj se obraćali. Avion je na kraju morao prinudno sletjeti, te je dotična gospođa izbačena iz aviona na jednom ostrvu nedaleko od Engleske.

Sva bijesna, kada je došla kući, odlučila je sve to da dobro naplati, te je pisala žalbu agenciji, tužbu protiv njih i jedan dosta dug status na društvenim mrežama.

“Nečuveno. Jedna gospođa ovako da bude tretirana. Nikada više. Ne znaju oni ko sam ja. Žalit ću se svakom sudu na ovoj planeti i dobro naplatiti ovu nepravdu. Sramotno je to što su dopustili svakakvim ljudima da koriste javni transport. Debelim i ružnim treba zabraniti da uopšte dođu u kontakt sa sredstvom javnog prijevoza. Meni je cijelo vrijeme bilo muka od tih ljudi. I onda se još usude da se meni suprostavljaju i vrijeđaju me. Naravno da ću odgovoriti. Moram se braniti od tih kreatura. I šta se desi, mene na kraju izbace. Svi su oni sarađivali tu. Svi su željeli da me izlude. Ali neće više. Ja im kažem.” pisalo je u samo jednom odjeljku njegog statusa.

Inače, jedna od stjuardesa, Norma Rodgers, je ispričala šta je se ovdje zapravo dogodilo.

“Svi putnici su dobili svoja mjesta da sjede, a gospođi je zasmetalo što je kraj njeg sjedila porodica gdje je gospodin bio blago pretil, a sa sobom su imali dijete koje je autistično. Naime, počela je da se žali na uslove jer joj je naime smetalo što dječak nije mogao da se smiri i žalila se na gospodina i njegovu kilažu. Kada su joj se oni izvinjavali, ona je još gore počela da ih verbalno napada i vrijeđa. Bila sam spremna da zaboravim svoje mjesto i da je ošamarim. Mogu govoriti u ime svih prisutnih, da je apsolutno svakome išla na živce.” kazala je stjuardesa.