Vijesti

Pljunuli su na svaku žrtvu Jasenovca , svako nastradalo dete ! A veličaju film bosanske rediteljke ” Quo Vadis Aida”. Velika SRAMOTA za Srpsku javnost! Ko je bio protiv filma “Dara iz Jasenovca”? Kada vidite ko su ljudi koji pljuju najveću Srpsku tragediju,a svi ih sigurno znate , neće vam biti dobro…

Opozicija Srbije u svemu što radi predsednik Vučić vidi negativnosti, pa čak pljuje i na predsednikovu inicijativu da se snimi film “Dara iz Jasenovca”.

 

 

Dragan Đilas i Marinika Tepić nisu na taj način plunuli samo na predsednika , nego i na svaku žrtvu Jasenovačku i svako nastradalo dete. Tako je jedan od twiter korinika , na predsednikovu konotaciju da je Dara važna za Srpski narod napisao “ae bre leči se bolesniku” , a takve konotacije i bljuvotine koje aludiraju na obzvređivanje žrtava Jasenovca Lajkovali su Đilas i Marinika, ni manje ni više. Stoga nam preostaje da se zapitamo ko je ovdje glas razuma. Jer jedna je stvar kritikovati vlast i način vođenja države , a druga stvar je pljuvati po nevinim dečijim žrtvama , samo zbog toga što neko ne voli Vučića čija je inicijalna ideja bila da se napravi film.

 

 

Kao što svi već znate “Dara iz Jasenovca” nije ušla u uži izbor za Oskara , dok film Bosansko Hercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić “Quo Vadis Aida” , koji govori o stradanjima žitelja Srebrenice , jeste ušao u top 15 filmova u utrci za prestižnu nagradu Oskar. Mnogi kritičari su navodili da su ova dva filma suprotstavljena jedan drugom iz čiste političke propagande , te da je “Dara iz JAsenivca” snimljena nabrzinu , samo da bi se takav film poslao kao protuteža “Quo Vadis Aida” , te su se na taj način obezvrijedile žrtve Jasenvačkog logora, jer takav zločin i takvo stradanje zaslužuje više vremena i posvećene pažnje , kvalitetniju produkciju i kvalitetniji film. Brojna su mišljenja suprotstavljenja i oprečna. Kao što znate glavne uloge u filmu Quo Vadis Aida , su tumačili upravo srpski glumci Boris Ler i Jasna Đuričić.

 

 

Svaka žrtva je tragedija bez obzira , na sve ali ovi flmovi su podgli mnogo prašine.
Kavo je vaše mišljenje o svemu , nakon što ste pogledali film ?

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.