Uncategorized

PLATA PREKO 1.000 EVRA, ALI NEMA KO DA RADI: Lakše je naći 5 menadžera nego jednog…(FOTO)

  1. Slobodno možemo reči kako u poslednjih nekoliko godina je dosta lakše naći pet menadžera ili aj-ti stručnjaka umesto dva vozača kamiona. U našoj zemlji je ovo zanimanje deficitirano, a prema zvaničnim podacima u Srbiji nedostaje oko 10.000 šofera. Tako da starija garda ide u penziju,  a dok mlađa izbegava da sedne za volan kamiona iako je plata mesečna od 1000 do 1500 evra.

“Radni dan vozača traje oko 15 sati, dozvoljeno je oko 10 sati vožnje a ostalo vreme predviđeno je za utovare, istovare i duga čekanja. Osim što posao nije lak i odvojeni ste od porodice, ono što dodatno otežava poziciju vozača u Srbiji jeste činjenica da su u pojedinim preduzećima prijavljeni na minimalac, zatim mladi ne mogu da polažu za E kategoriju pre 21 godine, a licence su preskupe pa je mladićima potrebno oko 2.500 evra kako bi seli za volan. Sve to ih odvlači od ovog zanimanja i zato biraju nešto lakše i isplativije”, ovako je rekao za RINU vozač kamiona. Također dešava se i to da zbog boljih uslova veliki broj vozača napušta Srbiju i idu da rade u inostrane zemlje.

Kao što smo rekli veliki broj vozača napušta Srbiju i ide da radi u inostranstvo zbog bolje plate i boljih uslova rada. “Ponekad se na granicima čeka i do 36 sati i sve to demotivišuće deluje na mlađe snage. Zemlje zapadne Evrope pokazale su se kao idealno utočište, mesečna zarada je oko 2.000 evra, radite 21 dan a sedam dana ste kući uz plaćenu avionsku kartu i smeštaj za vikend. Tamo vas dočekaju čisti parkinzi, čisti toaleti, dostupni marketi. Kultura naroda kao i policije…” pričao je Mirko.