Ulazi u žensku svlačionicu bez kucanja, žale se roditelji. Jednom je prigodom ovaj prosti učitelj došao obučen u majicu na kojoj je pisalo “hajde da ga mjerimo”.

VM (50), nastavnika tjelesnog odgoja na Medicinskoj školi Zvezdara u Beogradu, roditelji su optužili da je seksualno zlostavljao djecu u nastavi.

Prema srbijanskim medijima, njihove su se kćeri žalile da ih je učitelj pipkao neprimjereno u razredu dok su radili vježbe, a njihovoj prijateljici koja je inače operisana, dvaput je podigao majicu “da provjeri ranu”.

Djevojčica, srednjoškolka, imala je operaciju i otpust iz bolnice, a kad je došla na fizički odgoj, došla je u razred i rekla učitelju da ne može raditi, on ju je uzeo i stavio joj ruku ispod majice da “provjeri” šta joj je je i kakva je situacija ispod. Nakon sedam do 10 dana, ponovio je to isto, podigao joj majicu pred svma i rekao “samo da vidim je li prošla vaša rana” – ispovijedaju zabrinuti roditelji.

Učenici su bili u najvećem šoku kada je učitelj došao u razred noseći majicu na kojoj je pisalo “Hajde da ga mjerimo”.

“Čak i ako je samo ova majica u pitanju, to bi bilo dovoljno da se učitelj pregleda i sankcionira. A kad tome dodamo i stalno seksualno uznemiravanje djevojčica, nevjerovatno je da do danas ništa nije učinjeno. Moramo ovog manijaka izvesti na put, jednom za svagda. Još uvijek podučava najnormalnije stvari, a kako djeca kažu, i dalje se ponaša odvratno” – upozorava jedan roditelj.

“To je ženska škola. Od 1.600 učenika, 90 posto su djevojke. U jednom razredu od 30 učenika više od 20 su djevojčice” – dodali su roditelji.

Preporučujemo