Daily Mail je pokrenuo eksperiment s nekom damom po imenu Sara Smith, a njezin je posao bio da pije tri litre vode mjesečno, pitate se zašto?

Četrdesetdvogodišnja Sara opisala je promjene koje su joj se dogodile samo zato što je popila tri litre vode bez ikakvih drugih promjena i zabilježila ih kamerom, a rezultati su bili zapanjujući.

Sigurno ste čuli mnoge legende o tome kako pijenje vode utiče na ljudsko tijelo, jednu od njih donosimo vam u današnjem tekstu.

Prije samog eksperimenta, Sara je otišla svom liječniku da ga pita može li povećani unos vode štetiti njenom zdravlju. Liječnik joj je rekao da je to u redu i savjetovao joj je da strateški unosi tri litre vode tokom dana, a ne da uzima velike količine vode odjednom.

Nakon prve sedmice Sara je primijetila kako su joj crijevni pokreti još uvijek živi, ​​mokraća joj je bila bistra, svijetložuta, za razliku od vremena kad je bila tamno žuta, ali na licu su joj se još uvijek pojavili prištići, što je protumačila kao znak da se iz njezinog tijela izbacuje mnogo otrova. Umjesto određene količine vode, popila je čaj jer je pročitala da male količine čaja ne uzrokuju dehidraciju.

Nakon 14 dana korištenja ove tehnike primijetila je da su joj bore i sjene manje, glava je nikada nije boljela, što je bilo neobično. Dah joj je bio manje “težak”, ali odlučila je da je to zato što je izbacila čaj i pila vodu tek tokom druge sedmice. Rad crijeva joj je bio bolji i smršala je, a suprug joj je također rekao da joj se celulit smanjio.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..